nieuws

Feest in Rotterdam-Zuid: Zuiderziekenhuis blijft bestaan

Het voormalige Zuiderziekenhuis wordt definitief gespaard. De gemeente en betrokken partijen tekenden woensdag voor het behoud van het complex én de bouw van een woonwijk.
De sloopplannen voor het voormalige ziekenhuis lagen in 2014 nog klaar. De Rotterdamse gemeenteraad drong met succes aan
.
Inmiddels is er een definitief akkoord gesloten. Dat gebeurde in het bijzijn van buurtbewoners en andere genodigden op het terrein van het Zuiderziekenhuis in Rotterdam-Zuid.
Gymnasium
Het historische complex krijgt de komende tijd een nieuwe functie. Zo wordt in het Poortgebouw vermoedelijk een gymnasium gevestigd.
In het gebouw komen naar verwachting ook werkruimten voor kleine ondernemers. In de twee Paviljoens bij het Carré worden woningen gevestigd.
Groene woonwijk
Rond het complex wordt een groene woonwijk ontwikkeld met 131 eengezinswoningen. Mensen die een grote woning zoeken, hoeven daardoor niet langer te vertrekken uit de wijk.
Ook de namen van de nieuw aan te leggen straten zijn al bekend. Het eerste straatnaambord werd woensdag onthuld. Het gaat om de Zuiderziekenhuisstraat.
De straten in het zuidelijk deel van het gebied krijgen de namen vande eerste geneesheren van het ziekenhuis. Noordelijke straten worden vernoemd naar verzetsmensen uit de Tweede Wereldoorlog.