nieuws

Vrouw krijgt drie keer in een maand een steen door ruit

Drie keer in nog geen maand tijd zijn aan het Staringplein in Spangen de ruiten ingegooid bij de 22-jarige Julia uit Rotterdam. Dinsdagnacht was het opnieuw raak. Julia is radeloos en heeft geen idee waarom ze steeds het doelwit is van de vandalen.
De woning ligt aan een speelpleintje waarop veel jongeren rondhangen. Of zij degene zijn die de stenen hebben gegooid, weet ze niet. ''Ze zijn hier meestal aan het chillen'', zegt Julia.
''Als ik overdag in de keuken mijn brood aan het klaarmaken ben, hoor ik ze ook roepen: 'aanvallen'. Dan schoppen ze de bal tegen het raam. Ik weet zeker dat het alleen maar erger wordt als ik dan naar buiten ga. Dat accepteer ik dan maar. Maar dit gaat me echt te ver.''
Baksteen
Dinsdagnacht was het voor de derde keer raak en kwam er een grote baksteen door de ruit, net voordat Julia de kamer in kwam. ''Het scheelde maar een fractie of ik had eronder gelegen'', vertelt Julia, die duidelijk is aangedaan door het voorval.
Ze voelt zich niet meer veilig in het huis dat ze anti-kraak huurt. ''Ik ga straks gelijk de woningcorporatie bellen met de vraag of ze me met spoed kunnen overplaatsen.''
Julia kreeg woensdagmiddag bezoek van Leefbaar Rotterdam-raadslid Dries Mosch. Hij wil haar helpen om snel een veilige slaapplaats te vinden.
De vrouw probeerde woensdagmiddag aangifte te doen bij de politie. Daarvoor moet ze volgende week terugkomen.