nieuws

Wednesday Night Skate maakt doorstart in Rotterdam

Rotterdammers hebben weer een reden om op woensdagavond de skates onder te binden. Wednesday Night Skate is terug van weggeweest en nog steeds populair.
De skatetocht door Rotterdam trok eerder nog duizenden deelnemers per editie, maar ging in 2015
.
Hoewel het evenement een jaar is weggeweest, stelde de opkomst woensdag niet teleur. Organisator Rob Langenberg schat dat zo'n 7000 skaters meededen.
''Dat is meer dan we normaal hebben'', jubelt de organisator. De hoge opkomst laat volgens hem zien dat het evenement nog steeds een grote groep mensen aanspreekt.
Ook het weer hielp een handje, vermoedt hij. ''Het was heerlijk skateweer. Niet te koud, niet te warm. Dat wisten we al eergisteren, dus mensen gaan daar toch op plannen.''

Facebook

Langenberg voorspelde woensdagmiddag al een goede opkomst. De belangstelling op sociale media was de afgelopen tijd onverminderd groot.
''Sinds we hebben aangekondigd dat we weer gaan skaten, is het aantal volgers op Facebook met duizend toegenomen. De tienduizend die wel al hadden zijn gewoon gebleven.''
Voor deelnemers van het eerste uur blijft de Skate Night een feest van herkenning, belooft Langenberg. Alleen het en vertrek- en aankomstpunt was aangepast.