nieuws

Lopers dolenthousiast over tocht door Diergaarde Blijdorp

Duizenden lopers renden woensdagavond door Diergaarde Blijdorp. Voor de dieren was dat waarschijnlijk even wennen: het was de eerste keer dat de Rotterdam Running Crew door de Rotterdamse dierentuin trok.
Het bijzondere parcours bleek als een magneet te werken op lopers. Maar liefst zesduizend deelnemers schreven zich in. Een record, zegt de organisatie. Die liet een speciale route uitstippelen om schrikachtige dieren niet de stuipen op het lijf te jagen.
Veel lopers reageerden woensdagavond enthousiast op het bijzondere parcours. Zo renden de ijsberen soms een stukje met deelnemers mee. Ook waren veel mensen lyrisch over de tocht door de haaientunnel, waar iedereen verplicht even gas terug moest nemen.
Regels
Deelnemers moesten zich wel houden aan strenge regels om de bewoners van de dierentuin te ontzien. Zo was zingen uit den boze. Ook het nemen van selfies werd niet op prijs gesteld. Als mensen massaal zichzelf op de foto zetten, kan dat leiden tot opstoppingen.
De eerste lopers vertrokken om 19:00 uur. Zij legden drie kilometer af. Geoefende deelnemers konden zoals gebruikelijk ook kiezen voor een traject van zes of negen kilometer. Die groepen gingen later van start om te voorkomen dat voetgangersfiles zouden ontstaan.
De hardlopers van de Rotterdam Running Crew worden vaker gesignaleerd op bijzondere plaatsen. Zo mochten ze eerder ook al door de Maastunnel lopen. Ook renden duizenden lopers eerder over de Brandgrens in Rotterdam.