nieuws

Sparta met 4-0 te sterk voor VOC

Net vorig jaar speelde Sparta in de aanloop naar het nieuwe seizoen een oefenduel met stadgenoot VOC en net als vorig jaar won de ploeg van Alex Pastoor met 4-0. Aan de Hazelaarweg maakten Zakaria El Azzouzi en Mart Dijkstra in de eerste helft de doelpunten, na rust waren Robert Klaasen en Kenny Dougall trefzeker.
Coach Alex Pastoor stuurde in de eerste helft een team het veld in dat in veel opzichten leek op het kampioensteam van vorig seizoen. In de spits stond echter niet de licht geblesseerde Roland Bergkamp, maar El Azzouzi, linksvoor startte niet Lloris Brogno maar Craig Goodwin en linksachter begon Florian Pinteaux in de basis in plaats van Kenny Dougall.
Het zoals verwacht veel sterkere Sparta creëerde niet buitengewoon veel kansen, maar het toch ook niet onverdienstelijk spelende VOC kon aan de andere kant al helemaal niet voor de goal van Sparta komen. El Azzouzi rondde na een klein kwartier een prima aanval af voor de Spangenaren, niet veel later zorgde Dijkstra met een fabuleus afstandsschot voor de 2-0.
Na de pauze kwamen er namens Sparta elf nieuwe spelers in actie en ook aan de zijde van VOC werd flink gewisseld. Het kwam het spel niet ten goede, al werd er razendsnel voor 3-0 gezorgd door Robert Klaasen uit een vrije trap. Het laatste doelpunt kwam van de voet van de als controlerende middenvelder spelende Dougall, die vanaf zestien meter uithaalde.
Door de overwinning kreeg het team van Pastoor de zogeheten John Kerstholt Bokaal uitgereikt. De wedstrijd had vooral voor de familie Verhaar een speciaal tintje: Thomas is afkomstig van VOC en komt tegenwoordig uit voor Sparta en stond in het veld tegenover zijn broers Wessel en Felix.