nieuws

UPDATE: Feyenoord bereikt akkoord met Jones, vrijdag medische keuring

Logo van Feyenoord
Logo van Feyenoord
Feyenoord staat op het punt Brad Jones aan te trekken als vervanger van de geblesseerde Kenneth Vermeer. De Rotterdamse club heeft overeenstemming bereikt met de 34-jarige transfervrije Australische sluitpost. Dat laat technisch directeur Martin van Geel aan RTV Rijnmond weten.
Als Jones vrijdag de medische keuring doorstaat, zal hij een eenjarig contract ondertekenen in de Kuip. De voormalig doelman van NEC wordt aangetrokken, omdat Kenneth Vermeer dinsdag tijdens de training zijn achillespees scheurde. Hij is tot de winterstop uitgeschakeld. Ook tweede keeper Warner Hahn is nog niet fit. Hij herstelt op dit moment van een zware knieblessure. Feyenoord had door het blessureleed slechts twee fitte keepers in de selectie over, Pär Hansson en Justin Bijlow, maar heeft nu in de persoon van Brad Jones een derde keeper gevonden.
Jones keepte vorig seizoen zeventien wedstrijden voor NEC. Zijn laatste optreden was in De Kuip tegen Feyenoord. De Rotterdammers wonnen dat duel met 1-0. Dirk Kuyt scoorde voor Feyenoord.
De Australiër stond in Engeland onder contract bij onder meer Middlesbrough en Liverpool, waar hij nog samenspeelde met Dirk Kuyt. Jones keepte vier interlands voor Australië.