nieuws

Joop Hiele verwacht basisplaats voor Jones

De komst van Brad Jones naar Feyenoord zorgt ervoor dat er onder de lat een stevige concurrentiestrijd losbarst. De Australiër lijkt een goede kans te hebben om eerste keus te worden. "Jones is in het voordeel ten opzichte van Pär Hansson", denkt Joop Hiele.
De voormalig keeper van de Rotterdammers is gecharmeerd van de doelman die eerder voor NEC en Liverpool uitkwam. "Bij NEC heb ik hem veel wedstrijden zien spelen en in Engeland heb ik hem ook twee keer in actie gezien. Het is een hele degelijke keeper die geen gekke dingen doet voor de show. Ik denk dat ze een goede jongen binnengehaald hebben."
Jones is gehaald omdat Kenneth Vermeer dinsdag zijn achillespees scheurde en zeker tot de winterstop geblesseerd is. Ook tweede keeper Warner Hahn is tot en met september niet inzetbaar. Hij liep in januari een zware blessure op. Pär Hansson nam toen zijn plek in, maar Hiele verwacht niet dat hij de concurrentiestrijd van Jones zal winnen. "Brad Jones heeft vorig jaar bij NEC een uitstekende indruk achtergelaten en heeft een stuk minder lang niet gespeeld. Ik denk dat Jones in het voordeel is ten opzichte van Pär Hansson."