Sport

Alireza Jahanbakhsh: 'Feyenoord heeft de potentie om de titel te winnen'

Alireza Jahanbakhsh viert zijn goal voor Feyenoord tegen Fortuna Sittard
Alireza Jahanbakhsh viert zijn goal voor Feyenoord tegen Fortuna Sittard © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Hij moest er een tijdje op wachten, maar Alireza Jahanbakhsh scoorde zondag eindelijk zijn eerste eredivisiegoal voor Feyenoord tegen Fortuna Sittard (5-0). De Iraniër was blij om eindelijk weer eens te scoren. "Vanaf mijn eerste dag bij Feyenoord probeer ik al belangrijk voor het team te zijn", zegt de Iraniër, die nu 'lekker zo door wil gaan'.
Jahanbakhsh krijgt de hoge verwachtingen van andere mensen zeker mee. In het verleden werd de aanvaller namelijk topscorer bij AZ. "Ik ben iedere dag ermee bezig om iets extra's te doen", vertelt de Iraniër. "Ik weet dat Feyenoord een andere club is dan AZ. Hier is er meer druk. Mensen verwachten dat je belangrijk voor het team bent. Daarom ben ik naar deze club gekomen."
De aanvaller van de Rotterdammers gaat zelfs een stapje verder. "Feyenoord heeft de potentie om de titel te winnen en om zo hoog mogelijk te eindigen. We zijn als team nu goed bezig, maar ik wil individueel ook voor het team belangrijk zijn", zegt de doelpuntenmaker.
Kijk hieronder naar het interview met Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh. De tekst gaat verder onder de video:
Alireza Jahanbakhsh: 'Feyenoord heeft de potentie om de titel te winnen'
Jahanbakhsh benadrukt meermaals het teambelang bij Feyenoord, maar hij ziet de andere aanvallers van de club het ook goed doen. Hoewel de Iraniër geen vaste basisplaats heeft, blijft hij strijdbaar. Jahanbakhsh wil wel vaker in de basis staan. "Maar ik ga hier niets frustreren."
Feyenoord heeft volgens hem tot zeventien spelers die makkelijk in de basis kunnen staan. "Dat is belangrijk voor ons. We zijn op de goede weg. Iedereen is bij ons klaar om te spelen", besluit Jahanbakhsh.
Lees meer:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!