nieuws

Bolt & The Swamp People in Live uit Lloyd

Live uit Lloyd ontvangt donderdag de Rotterdamse band Bolt & The Swamp People. Het kwartet speelt sinds het najaar van 2015 onder deze naam her en der in en rond Rotterdam. Een lekker portie vuige rock 'n roll met ene vette knipoog naar de seventies.
Deze jonge kliek vrije vogels laat zich inspireren door vertakkingen als blues, gospel en sixties rock. Verknocht aan pure rootsliedjes in de trant van The Band, CCR en Sam Cooke, maar dan met de dwingende cadans van een locomotief.
Bas van Holt, Levi Vis, Rafael Schwiddessen en Rowan de Vos zijn een onvervalste working ensemble: ieder bandlid omarmt een gelijke rol op zowel het podium als in de studio. Impulsief jaagt de band de overtreffende trap na, met gouden melodieën als het onwrikbare fundament. De losgebarsten energie die vrijkomt, prikkelt en voedt de noodzaak om compléét uit je dak te gaan.
Bolt & The Swamp People sleutelt momenteel aan het eerste album, in september gaan ze de studio in met Pablo van de band DeWolff. De reeds uitgebrachte verzamel-EP Bolt Demo Sound Collection licht alvast een mooi tipje van de sluier. De drang om zoveel mogelijk festivals, clubs en podia aan gort te spelen blijft in de tussentijd onverminderd.