nieuws

Cel geëist voor ontvoeringsplan 's Gravendeel

Pistool (Archief)
Pistool (Archief)
Justitie heeft drie jaar cel geëist tegen vier mannen voor de poging tot ontvoering van een vrouw in 's-Gravendeel. Die ontvoering zou te maken hebben met drugshandel, zegt justitie.
De echtgenoot van de vrouw is transporteur van bananen. In zijn lading had 180 kilo cocaïne gezeten, maar die was onderschept door de politie. De verdachten geloofden dat niet. De transporteur had niets met de drugshandel te maken.

Tiewraps

De mannen zaten in een auto, vlakbij een sportcentrum in 's-Gravendeel waar de vrouw van de transporteur aan het zwemmen was. In de auto van de verdachten zijn tiewraps, chloroform en een vuurwapen gevonden. Zij ontkennen de kidnap-plannen en zeggen dat de spullen al in de auto lagen.
Justitie:"De hele auto ligt bezaaid met goederen die bestemd zijn tot het begaan van het misdrijf. Het kan niet anders dan dat de verdachten dat geweten hebben."

BMW

De verdachten reden in een gestolen BMW, die een opvallende route nam: eerst naar het huis van een van de verdachten in Oud-Beijerland, dan naar de woonplaats van de transporteur in Mijnsheerenland, en dan via Oud-Beijerland naar 's-Gravendeel.
De mannen wisten niet dat de politie de gestolen auto al een tijdje volgde. Zij werden ter plekke aangehouden en daarmee is volgens justitie een 'horrorscenario' voorkomen. "Hoe ver zouden de gijzelnemers hebben willen gaan wanneer de transporteur de drugs niet zou leveren? Gelukkig zal die vraag nooit beantwoord worden."
De rechtbank in Dordrecht doet op 21 juli uitspraak.