NOORDGOUWE

'We' hebben er een stukje grond bij, maar niet iedereen is er blij mee

Een man in Zierikzee ziet dat Schouwen-Duiveland ineens bij Zuid-Holland hoort
Een man in Zierikzee ziet dat Schouwen-Duiveland ineens bij Zuid-Holland hoort © Omroep Zeeland
Dat Goeree-Overflakkee regelmatig onbedoeld bij de provincie Zeeland wordt gezet, zijn we inmiddels wel gewend. Maar nu zijn de rollen eens omgedraaid: onze regio heeft met Schouwen-Duiveland namelijk een eiland erbij gekregen. De winkel Xenos heeft dit gebied per ongeluk op de landkaart aan Zuid-Holland toegevoegd.
Omroep Zeeland ging met deze kaart de straat op in het 'Zuid-Hollandse' Zierikzee. Een jonge inwoner van het stadje vindt het niet zo'n probleem: "Ik kom uit Hellevoetsluis, dus dan ben ik weer terug in Zuid-Holland. Ik zat er al aan te denken om uit Zeeland te gaan, maar dat hoeft nu niet meer!"
Kijk hieronder naar de reportage van Omroep Zeeland. De tekst gaat verder onder de video:
Xenos geeft Schouwen-Duiveland aan Zuid-Holland
Een andere passant heeft juist geen behoefte om met Schouwen-Duiveland bij Zuid-Holland te horen en is dus minder enthousiast: "Ik vind het één van de meest rommelige provincies van Nederland. Die bollenvelden vind ik ook niks", zegt de man.
Xenos laat in een reactie weten het oprecht jammer te vinden dat Zeeland op de kaart kleiner is weergegeven dan het in werkelijkheid is. De winkel heeft de kaart direct uit de online verkoop gehaald. "Verder gaan we uiteraard in gesprek met onze Chinese leverancier om de ware grootte van Zeeland aan te geven", zegt Ellen van Bergeijk van Xenos.