nieuws

Rotterdam gecharmeerd van kinderplan voor 'kletsknop' eenzame ouderen

Kids
Kids
De voltallige Rotterdamse gemeenteraad wil dat de ideeën die kinderen de afgelopen weken voor de stad hebben bedacht, worden geanalyseerd op haalbaarheid. Met een motie draagt de gemeenteraad het college op om de ideeën te inventariseren en met concrete plannen te komen om zo mogelijk te realiseren.
500 Kinderen pleegden twee maanden geleden een 'geregisseerde overval' op het stadhuis omdat ze vinden dat de stad te weinig rekening met ze houdt. Toen kregen ze symbolisch de voorzittershamer overhandigd om zelf met plannen te komen.
Met dit fiat wisten de kinderen wel raad. De lijst met creatieve en ludieke ideeën is lang. Zo vinden de kinderen dat er een 'kletsknop' voor ouderen moet komen die verlegen zitten om een praatje.
Voor zichzelf willen ze graag boomhutten in plaats van stenige speeltuinen en ook zien ze uit naar de komst van een lama-park.
Voor kinderen van vluchtelingen willen Rotterdamse schoolkinderen dat er een speelgoedbank wordt opgericht met een inzamelpunt om hun eigen speelgoed in te leveren.
De gemeenteraad is aangenaam verrast door de creativiteit van de kinderen en wil dat het stadsbestuur hun ideeën serieus neemt.
http://www.rijnmond.nl/nieuws/142059/500-kinderen-maken-plannen-voor-Rotterdam