nieuws

Voor Christel geen Salou maar helpen in Tanzania

De 17-jarige Christel Klootwijk uit Brandwijk ziet een langgekoesterde droom uitkomen. Maandag gaat ze een maand naar Tanzania om daar te helpen in een weeshuis en een basisschool. Ze heeft nog maar net haar VWO-diploma op zak.
Van een bevlieging is geen sprake. Christel wil al sinds haar dertiende naar Afrika, maar haar ouders vonden haar toen te jong. En ook nu vindt haar moeder het heel spannend: "Ik hou een beetje mijn hart vast, maar het is wel een type wat heel zelfstandig heel veel dingen kan ondernemen."

Noord-Tanzania

Christel gaat naar Arusha, een stad in Noord-Tanzania. Daar staat de Good Hope Orphanage & School, waar ze de leerkrachten gaat assisteren, de kinderen gaat verzorgen en helpen met hun huiswerk. De taal is Engels, dus dat moet geen probleem geven, verwacht Christel.

Voorbereiding

Een reis naar Tanzania vraagt veel voorbereiding. Naast het halen van alle vaccinaties heeft Christel ook kinderkleding en schoolspullen ingezameld. En ze spreekt inmiddels een paar woordjes Swahili.
Maar de trip kost ook veel geld. Ze betaalt haar verblijf zelf. "Het hele principe van vrijwilligerswerk is dat zij geen geld aan jou kwijt zijn, dus dan moet jij daar voor kost en inwoning betalen."

2800 euro

In totaal is Christel zo'n 2800 euro kwijt. Daarom zamelt ze via haar reisblog ook geld in om in Tanzania ook nog iets te kunnen doneren. Weeshuizen en scholen in Tanzania krijgen geen subsidie en moeten het dus van giften hebben.