nieuws

Jones: 'Strijden om een plek in het eerste team'

Brad Jones heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract bij Feyenoord. Ook doorstond de 34-jarige Australische keeper de medische keuring. Jones komt transfervrij over van Liverpool en speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij NEC. Hij gaat bij Feyenoord spelen met rugnummer 25. "Ik kijk er naar uit te strijden om een plek in het eerste team", vertelt Jones aan RTV Rijnmond.
Hij wordt aangetrokken, omdat Kenneth Vermeer dinsdag tijdens de training zijn achillespees scheurde. Hij is tot de winterstop uitgeschakeld. Ook tweede keeper Warner Hahn is nog niet fit. Hij herstelt op dit moment van een zware knieblessure. Feyenoord had door het blessureleed slechts twee fitte keepers in de selectie over, Pär Hansson en Justin Bijlow, maar heeft nu in de persoon van Brad Jones een derde keeper gevonden.
Dinsdagmiddag legde Feyenoord al het eerste contact met de Australische keeper. "Het was een belletje om de mogelijkheden te bespreken. Ik was natuurlijk geïnteresseerd. Het was voor mij een makkelijk besluit om de stap te maken. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan op het veld", aldus Jones.
Jones keepte vorig seizoen zeventien wedstrijden voor NEC. Zijn laatste optreden was in De Kuip tegen Feyenoord. De Rotterdammers wonnen dat duel met 1-0. Dirk Kuyt scoorde voor Feyenoord.
De Australiër stond in Engeland onder contract bij onder meer Middlesbrough en Liverpool, waar hij nog samenspeelde met Dirk Kuyt. Jones keepte vier interlands voor Australië.