nieuws

Griepvaccins eindigen in Dordrecht

vaccinvernietiging.jpg
vaccinvernietiging.jpg
ROTTERDAM - Het worden drukke tijden bij afvalverwerkingsbedrijf Zavin in Dordrecht. Het bedrijf, gespecialiseerd in het verbranden van ziekenhuisafval, gaat alle overtollige vaccins vernietigen die Nederland had ingeslagen tegen de Mexicaanse griep. Bijna achttien miljoen vaccins worden binnenkort in Dordt verwacht.
Een jaar geleden zaten veel mensen er om te springen: het vaccin tegen de Mexicaanse griep. Toen waren ze niet op tijd voor iedereen voorradig; binnenkort worden ze massaal vernietigd. 17,6 miljoen vaccins zullen bij Zavin in Dordrecht vakkundig worden verbrand. De vaccins worden vernietigd omdat de houdbaarheidsdatum binnenkort verstreken is.

Voorzorg

Minister Klink van Volksgezondheid besloot in juni vorig jaar 34 miljoen vaccins in te slaan uit voorzorg. Voor iedereen twee. Daarvóór kregen alleen mensen die tot een risicogroep behoorden de inentingen. Maar toen de extra vaccins pas maanden later op voorraad waren, was de epidemie alweer over en vaccineren niet meer nodig. Dus moet de partij vernietigd worden.
Zavin wacht nu tot de eerste partij vaccins binnenkomt vanaf de opslagplaats van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het bedrijf denkt voor de klus ruim een week nodig te hebben.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl