nieuws

Politie rolt bende cocaïnesmokkelaars op

Cocaine (archief)
Cocaine (archief)
Met de arrestatie van zeven mannen denkt de politie Rotterdam een bende cocaïnesmokkelaars te hebben opgerold. De verdachten zouden drugs vanuit Zuid-Amerika naar de Rotterdamse haven hebben vervoerd.
Spil in het politieonderzoek was een medewerker van een Rotterdams transport- en expeditiebedrijf. De 38-jarige Rotterdammer gaf aan de rest van de bende door op welke plek in de containers de drugs zaten verstopt. Zo kon de cocaïne snel onderweg uit de container worden gehaald.
Soms gingen de containers eerst naar een bedrijventerrein in Moerdijk en werden ze daar leeggehaald door de bende.
Maandag had de politie genoeg informatie om de smokkelaars aan te houden. Dat gebeurde op een industrieterrein in Zevenbergen. In totaal werden vier mannen opgepakt, onder wie de chauffeur van een container vol vis. Tussen de vis zat 200 kilo cocaïne.
Telefoons
Tegelijkertijd doorzochten agenten twee bedrijfspanden en vier huizen in Rotterdam-Zuid en Ridderkerk. De politie nam onder meer auto's en telefoons in beslag. Ook is een vijfde verdachte aangehouden.
De politie hield woensdag nog iemand aan. Een zevende verdachte vluchtte naar Bulgarije, maar hij zit inmiddels ook vast. Justitie heeft om zijn uitlevering gevraagd.
Van de andere verdachten blijven er vijf nog zeker twee weken vastzitten. De chauffeur van de vrachtwagen is vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte. De politie gaat door met het onderzoek.