nieuws

Vos gaat voor laatste kans op Spelen

Terwijl veel tienkampers in Amsterdam in actie komen op de Europese kampioenschappen in Amsterdam doet Ingmar Vos in Engeland een ultieme poging om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. In Hexham vecht de Rotterdammer zaterdag en zondag voor zijn laatste kans. "Ik weet dat ik de limiet makkelijk kan halen als ik 100% ben. Hopelijk lukt het op 95% ook", aldus Vos.
Vos heeft last van zijn achillespees, waardoor hij nog geen ticket wist te bemachtigen voor Rio. "Ik heb gewoon heel goed getraind tot en met april. Net op het moment dat het wedstrijdseizoen begint, komt dit om de hoek kijken. Dat is heel vervelend, om het even netjes te zeggen", legt de tienkamper uit.
Voor de 30-jarige atleet moeten het zijn tweede Olympische Spelen worden, want in 2012 was hij in Londen ook van de partij. Sindsdien heeft Vos vooral met tegenslag te kampen gehad.
"Het jaar daarna heb ik pfeiffer gekregen. Vervolgens ben ik naar Amerika verhuisd. Daar heb ik heel goed getraind. Toen heb ik in 2014 beide liezen gescheurd en vorig jaar een verspringongeluk gehad. Dus het zit de laatste drie jaar helaas niet echt mee", blikt Vos terug.