nieuws

Politie pakt asociale brommerrijders aan in Schiedam

Veel brommerrijders maken het bont, bleek bij een controle in Schiedam
Veel brommerrijders maken het bont, bleek bij een controle in Schiedam
Bromfietsers die door rood reden, over de stoep scheurden of geen rijbewijs hadden: bij verkeerscontroles in Schiedam liepen nogal wat overtreders tegen de lamp.
Agenten controleerden donderdag tientallen bromfietsers op het Stationsplein, het Stadserf en op de Buitenhavenweg.
''In bijna de helft van alle gevallen was er iets mis met het verkeersgedrag van de bromfietser of met diens brom- of snorfiets'', meldde de politie vrijdag.
Rood
Zij maakten het vooral bont op het Stationsplein. Daar reden 10 van de 36 gecontroleerde bestuurders door rood. Ook waren twee van de voertuigen opgevoerd.
Agenten deelden ook de nodige boetes uit op het Stadserf. Daar gingen brommerrijders op de bon voor het rijden op het voetpad en rijden zonder rijbewijs.
Bezorgbrommers
Bezorgers van eettentjes hielden zich wel braaf aan de regels, zo bleek op de Buitenhavenweg. Geen enkele 'bezorgbrommer' kreeg een boete.
De politie vermoedt dat maaltijdbezorgbedrijven hun medewerkers opdracht geven geen verkeersovertreden te begaan en hun brommers technisch op orde te houden.
Dat moet voorkomen dat de bezorgers worden beboet tijdens controles. ''Om dat zo te houden zal de politie blijven controleren'', klonk het.