nieuws

Kunstrijdster zoekt hulp voor buitenlandse training

Ze is veertien jaar en hoort nu al bij de kunstschaatstop van Nederland: Sophie Bijkerk uit Barendrecht. En ze heeft een droom: trainen met de beste trainers van de wereld. Om dit voor elkaar te krijgen is ze een crowdfundingactie gestart.
Sophie werd al Nederlands Kampioen in haar leeftijdscategorie, maar er valt nog een hoop te leren. ''Ik wil dolgraag in Andorra privé lessen volgen bij Brian Orser. Hij is de trainer van onder meer Olympisch Kampioen Yuzuru Hanyu. Hij kan me helpen bij het verbeteren van mijn sprongen'', aldus het schaatstalent.

Op dit moment werkt Sophie in de Dordtse Sportboulevard met een choreograaf aan een nieuwe kuur. Ze moet hard werken, want ze is herstellende van een knie-blessure.

De ouders van Sophie steunen haar zoveel mogelijk, maar de privélessen zijn wel erg duur. ''Het gaat om een paar honderd euro uur'', vertelt moeder Mariella Bijkerk. ''En dat wordt voor ons wel een beetje te gek. Maar Sophie heeft zo’n drive. Als ze iets wil, dan krijgt ze het voor elkaar.''

Ambitie heeft Sophie in ieder geval genoeg. Als het aan haar ligt, staat ze ooit op de Olympische Spelen. ''Dat is natuurlijk de droom van ieder meisje in deze sport. Maar ik heb er ook echt heel veel voor over. Ik ben zoveel uren op de schaatsbaan dat het eigenlijk zo’n beetje mijn thuis is geworden.''

Via
kunnen mensen Sophie financieel een steuntje in de rug geven.