nieuws

Vingerafdrukken leiden naar handlangers terreurverdachte

De politie in maart bij de Burgemeester Meineszlaan, waar duizenden kogels werden aangetroffen
De politie in maart bij de Burgemeester Meineszlaan, waar duizenden kogels werden aangetroffen
De politie heeft in Rotterdam twee verdachten opgepakt die mogelijk munitie leverden aan terreurverdachte Anis B. De vingerafdrukken van de mannen waren aangetroffen op een plastic tas met kogels voor Kalasjnikov-geweren.
De 45 kilo aan munitie werd
in de berging van de woning waar Anis B. verbleef. De Fransman was kort daarvoor in Rotterdam-West van straat gehaald door anti-terreureenheid DSI.
De politie arresteerde deze week twee mannen uit Rotterdam en Vlaardingen. ''Zij worden verdacht van betrokkenheid, het leveren van munitie, bij de terroristische organisatie waartoe de andere verdachten behoren'', meldt het Openbaar Ministerie.
Het duo blijft zeker twee weken vastzitten. Op de tassen met kogels zaten ook vingerafdrukken van Reda Kriket, die eerder werd opgepakt in een voorstad van Parijs. Hij zou bezig zijn geweest met het voorbereiden van een aanslag.

'Belazerd'

Naast Anis B. arresteerde de politie in maart ook drie andere Algerijnse verdachten, van wie er twee nog vastzitten. Ze worden verdacht van deelname aan een terroristische organisatie.
Het duo ontkende eerder alle betrokkenheid bij terrorisme. "Ik ben belazerd door die mensen, ik wist het echt niet'', zei de bewoner van het appartement waar de munitie werd aangetroffen. Ook de andere Algerijn zei van niets te weten.
Anis B. mag van de rechter, tegen zijn zin in, door Nederland worden uitgeleverd aan Frankrijk.