nieuws

Vintage Trouble: Wij moeten één zijn

Een band die met AC/DC, The Who en Bon Jovi heeft getourd op North Sea Jazz? Jazeker, en hoe. Vintage Trouble heeft de eer op de eerste dag van het festival het grootste podium, de Nile, te openen. En dat doet ze met een energieke, soulvolle rhythm 'n bluesset.
"We staan op heel veel jazzfestivals", zeggen Nalle Colt en Richard Danielson van de band. ''Morgen weer op Montreux Jazz. Het is geweldig. Jazzmuziek is niet een bepaald soort muziek, maar juist een vergaarbak van veel verschillende stijlen. Zeker op de jazzfestivals. Het publiek kan aan alles proeven."
Dallas
Die verscheidenheid heeft ook een analogie met hoe de wereld er aan toe is. De charismatische zanger Ty Taylor stond op het podium stil bij de gebeurtenissen in Dallas. Colt: "Het is een belangrijke tijd voor de muziek om mensen samen te brengen. We moeten begrijpen dat we een zijn. Het is niet wij en zij."
Voor het vertrek naar Montreux kijken de mannen eerst nog naar enkele collega's op North Sea Jazz. "We staan op hetzelfde podium als Buddy Guy! Ik had geen idee dat dit festival deze line-up had. Ik dacht dat ik gek werd toen ik hem backstage zag. En dan staat daarna nog The Roots en Pharrell."