Feyenoord herpakt zich in tweede helft en wint ruim van Rijnsburgse Boys

Feyenoord heeft de oefenwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys met 5-1 gewonnen. De Rotterdammers dankten dat aan een sterke tweede helft, waarin een 1-0 achterstand bij rust werd weggepoetst. Tonny Vilhena wist twee keer het net te vinden in Rijnsburg. Ook Nicolai Jørgensen, Eljero Elia en Jens Toornstra scoorden.
De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst speelde een belabberde eerste helft tegen de amateurs uit de derde divisie. In de eerste twintig minuten ging het spel op en neer, maar beide teams wisten amper kansen te creëren. De eerste grote mogelijkheid was na iets meer dan een half uur spelen voor spits Michiel Kramer. De lange aanvaller kopte de hoekschop van Bilal Basaçikoglu richting het doel, maar de lat stond een treffer in de weg.

Voorsprong Rijnsburgse Boys

Vier minuten na die kans was het Rijnsburgse Boys dat op voorsprong kwam. Niet geheel onterecht wist Marc Magan vogelvrij een voorzet van zijn teamgenoot Tillema binnen te koppen en gingen beide ploegen rusten met een 1-0 voorsprong van Rijnsburgse Boys op het scorebord.

Vers bloed

In de tweede helft gingen zowel Feyenoord als Rijnsburgse Boys met elf nieuwe spelers verder. Zo verschenen onder meer Eljero Elia, Dirk Kuyt en Nicolai Jørgensen binnen de lijnen. Die wijzigingen legde Feyenoord geen windeieren. Het baltempo lag gelijk een stuk hoger en zorgde voor veel kansen. De eerste was voor Toornstra, maar hij raakte de lat. Na 56 minuten was het dan eindelijk raak. Eljero Elia flitste voorbij zijn tegenstander en verschalkte vervolgens doelman De Ruiter: 1-1.

Doordenderen

Het bleek een opmaat voor meer. Feyenoord denderde door en doelman Justin Bijlow kreeg nog maar weinig te doen. De 2-1 viel na een uur spelen. Vilhena schoot een vrije trap binnen en zette zijn ploeg eindelijk op voorsprong. De 3-1 liet niet lang op zich wachten. Jørgensen nam dat doelpunt voor zijn rekening en deed dat op prachtige wijze. De spits scoorde met een hakbal achter zijn standbeen na een voorzet van Kuyt.
Na de 3-1 nam de stormloop wat af, maar Feyenoord wist nog wel uit te lopen via Toornstra en opnieuw Vilhena. Een kwartier voor tijd wist Toornstra de bal over de doelman te stiften op aangeven van Eljero Elia en het slotakkoord was voor middenvelder Vilhena. Een lekkere combinatie door het midden tussen Jørgensen en Vilhena werd afgerond door de laatste. Het was zijn tweede van de middag.