nieuws

Deurloo en Thorsdottir turnen beste score op meerkamp

Eythora Thorsdottir
Eythora Thorsdottir
Ridderkerker Bart Deurloo en Eythora Thorsdottir uit Poortugaal hebben zaterdag in Heerenveen bij de tweede kwalificatiewedstrijd turnen voor de Spelen van Rio de hoogste score behaald op de meerkamp. Beiden waren twee weken geleden al goed voor de nationale titel.
Zondag volgt de voordracht voor de Spelen. Zowel bij de mannen als de vrouwen gaat Nederland met vijf turners naar Rio. Bij de vrouwen gebeurt de selectie door bondscoach Gerben Wiersma op basis van de resultaten van twee kwalificatiewedstijden. Balkspecialiste Sanne Wevers voldeed op haar favoriete toestel ruimschoots aan de limiet, hetzelfde gold voor haar zus Lieke en Céline van Gerner op de meerkamp.
Bij de mannen worden niet alleen de resultaten van de laatste twee wedstijden meegenomen in de beoordeling. De vorige week overleden bondscoach Mitch Fenner liet meerdere criteria meewegen, de verwachting is dat er volgens zijn ingezette weg geselecteerd wordt. Deurloo is een zekerheidje. Epke Zonderland en Yuri van Gelder zijn medaillekandidaten op een toestel en lijken ook verzekerd van een ticket voor Rio. Zonderland maakte zaterdag een val bij zijn rekoefening.