nieuws

Stankklachten door brand Van Gansewinkel

De brandweer was zondagmorgen nog altijd bezig met nablussen na de grote brand bij afvalverwerker Van Gansewinkel in Rotterdam-Heijplaat. Die ontstond zaterdagavond rond half elf in een overslagloods met grof huisvuil, waaronder veel plastic. Niemand raakte gewond.
De Veiligheidsregio waarschuwt dat mensen in delen van Rotterdam nog steeds last kunnen hebben van de stank. De brandweer was snel ter plaatse maar de loods aan de Ophemertstraat brandde volledig uit.

Bij de bluswerkzaamheden werd de brandweer bijgestaan door een politiehelikopter en een boot van het Havenbedrijf.

Veel rook

Omwonenden in Heijplaat kregen het advies ramen en deuren dicht te houden, maar sommige omwonenden stelden dat ze niets te horen hadden gekregen. Mede omdat er ook plastic lag opgeslagen, zorgde de brand voor veel rook. Metingen door de brandweer wezen geen bijzonderheden uit.
Bij de DCMR Milieudienst Rijnmond kwamen 74 klachten binnen over stank, onder meer uit Capelle aan den IJssel en delen van Rotterdam.
De brandweer heeft de loods van Van Gansewinkel gecontroleerd uit laten branden. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.