nieuws

North Sea Jazz beleeft laatste dag met 'verjaardagsfeestje'

North Sea Jazz
North Sea Jazz
Toetsenist Chick Corea viert zondag zijn 75e verjaardag op North Sea Jazz. Hij doet dat met een eerbetoon aan zijn eigen muzikale helden, onder wie zijn vroegere leermeester Miles Davis. Hij is niet de enige grote artiest op dag drie.
Corea zal de duizenden bezoekers van het uitverkochte festival in Ahoy verder meenemen in de muziek van collega-jazzgrootheden als Billa Evans, Thelonious Monk en Bud Powell. Overigens was hij eigenlijk jarig op 12 juni, maar hij is met de viering dus nog niet klaar.

Grote vocalisten

Op de laatste dag van NSJ 2016 maken meer grote artiesten hun opwachting, onder wie de vocalisten Anthony Hamilton, Jill Scott en Gregory Porter. Gitaarliefhebbers komen aan hun trekken met Joe Bonamassa, die op de rocktoer gaat met een eerbetoon aan Jimmy Page, Jeff Beck en Eric Clapton.
Nederlands jazzdiva Candy Dulfer brengt onder meer een aantal nummers ten gehore van het nieuwe album dat ze later dit jaar uitbrengt. 'Artist in residence' is dit jaar trompettist Ibrahim Maalouf. Hij geeft zijn dere optreden van het weekend, ditmaal samen met het Metropole Orkest.

Simply Red

Laat op de avond wordt North Sea Jazz poppy met Simply Red. De Britse band onder leiding van Mick Hucknall is al sinds 2015 bezig aan een reünietour. Tussen 2010 en vorig jaar lag Simply Red stil, omdat Hucknall vader was geworden en even geen tijd had voor muziek.
De 70.000 kaarten voor het driedaagse evenement waren op deze 41e editie al snel uitverkocht. De bezoekers konden kiezen uit meer dan 150 optredens.