nieuws

Fresku aangenaam verrast door publiek North Sea Jazz

Fresku's optreden op North Sea Jazz was tegelijkertijd zijn eerste kennismaking met het festival. Omdat hij de kaartjes prijzig vond, was hij er nooit eerder geweest. "En dan meteen op het podium."
Vooraf had de rapper een rustig genietend publiek verwacht. "Wat mij altijd opviel op tv, is dat mensen wel in hun handen klappen, er is altijd een enkeling die een beetje swingt. Maar het is een redelijk toeschouwend publiek. Het genieten zit hem in de blikken en in de aandacht."
Van dat verwachtingspatroon bleef bar weinig over tijdens zijn show. "Mensen waren massaal aan het springen vandaag. Echt heerlijk om te zien. Wat wil je nog meer dan dat?''
Een maatschappijkritische boodschap hebben en een feestje bouwen horen wat de rapper uit Eindhoven betreft bij elkaar. "Ik wil niet die preker zijn, het moet hand in hand gaan met entertainment."

'Zeker big deal'

Collegarapper Winne, die als gastartiest meedeed, noemt NSJ "een supergrote deal'' voor een artiest. "Het is wel North Sea Jazz, geen North Sea Hiphop. Je bent eigenlijk te gast", zegt hij. Winne maakte zich geen zorgen of het publiek wel open zou staan voor hiphop. "Goede muziek is goede muziek."
Winne voelde zich dus op zijn gemak. "We zijn in Rotterdam, ik ben thuis. Het is mijn broeder, we hebben samen een goed liedje gemaakt, dat kun je overal performen. Om dat in Rotterdam te doen op North Sea Jazz, dat is een mooi iets."