nieuws

Sabrina Starke werd in Rotterdam wie ze nu is

Voor Sabrina Starke is optreden op North Sea Jazz een echte thuiswedstrijd. In Rotterdam begon haar muzikale ontwikkeling jaren geleden. Ze liep de deur plat bij het World Music and Dance Center (WMDC, tegenwoordig Grounds).
"Ik ben hier ontelbare keren geweest'', vertelt de soulzangeres over het WMDC. "Als het gaat om diversiteit, dan zie je dat hier wel terug. Het is een unieke plek. Als je een goede boost van invloeden, mensen en culturen wilt hebben, dan moet je hier een weekje rondlopen."
Starke werd in 1979 in Paramaribo geboren, maar Rotterdam is haar stad. "Voor mij is Rotterdam gewoon thuis", vertelt ze. "Het is een soort gevoel van binnen, maar ook iets dat vanzelfsprekend is voor mij", zegt de zangeres.
Jaren geleden verruilde Starke het jongerenwerk voor een onzeker leven als singer-songwriter. Ze heeft het gevoel dat het zo moest zijn. "Iedereen heeft een andere weg, er is geen goed of fout daarin. Ik geloof dat het voor een groot gedeelte al is bepaald wie jij eigenlijk echt bent. Gedurende het leven gaan we langzaam op zoek naar datgene. Dat gaat met ups en downs", zegt ze. "En zelfs uit de downs kan ik tegenwoordig het positieve omarmen."