Portugezen vieren zege op Frankrijk bij vijver Hofplein

De overwinning van Portugal in de finale van het EK Voetbal is zondagavond flink gevierd door Portugezen in Rotterdam. Dat gebeurde onder meer bij de vijver op het Hofplein.
Het Portugese elftal klopte Frankrijk in de verlenging met 1-0. Het doelpunt werd in de 109de minuut gemaakt door invaller Eder.
De Portugezen moesten het het grootste deel van de wedstrijd stellen zonder vedette Christiano Ronaldo. Hij viel in de eerste helft uit met een blessure aan zijn knie.
Spaanse media media melden maandag dat Ronaldo zijn kruisband heeft verrrekt. De blessure lijkt niet ernstig. Hoogstwaarschinlijk is de sterspeler binnen enkele weken weer beschikbaar voor Real Madrid.
Relschoppers
De finale van het EK Voetbal werd gespeeld in het Stade de France in Parijs. Na afloop van de wedstrijd was het op meerdere plaatsen onrustig in de Franse hoofdstad. De politie zette onder meer traangas in tegen de relschoppers.
Naar het eindduel is in Nederland massaal gekeken. Maar liefst 4,2 miljoen tv-kijkers stemden op de finale af.