nieuws

'Op North Sea Jazz valt niemand tegen'

Wat er zo leuk is aan North Sea Jazz? Brabander Eddie van Doorn hoeft er niet lang over na te denken. "De verscheidenheid aan mensen", zegt hij. "Alle soorten mensen lopen in Ahoy rond. En alle soorten mensen vinden elkaar aardig."
Samen met een groep vrienden heeft Eddie het weekend op een camping aan de Oude Maas bij Barendrecht geslapen. North Sea Jazz is hun vaste uitje. Al jaren.
Voor de trip gelden wel strikte regels. Partners zijn bijvoorbeeld taboe. Dit jaar mocht een van de dames bij hoge uitzondering een dagje overkomen. Maar dat was ook meteen voor het laatst. Want, zegt Eddie, iedereen gaat zich dan tóch anders gedragen.
De Brabander is eigenlijk een hardrockfan. Maar toen hij ooit met een overgebleven kaart op North Sea Jazz terechtkwam was hij direct verkocht.
Met de slaap nog in de ogen en de beats nog in het hoofd blikt hij terug op een geweldig weekend, dat de Brabantse clan grotendeels doorbracht bij de dj's op het dakterras van Ahoy. "Iedereen danst daar. Jong, oud, dik, dun, mooi, lelijk; het maakt niet uit. En dan gaan we af en toe naar beneden voor een artiest." Tegenvallende musici? "Die waren er niet."
Eddie kijkt de camping met de tenten en tafeltjes vol lege flessen nog eens rond. En komt dan met een voorspelling: "Volgend jaar staan we hier weer."