nieuws

Hudson's Bay betrekt nog zeven V&D-panden

VD
VD
Het Canadese winkelconcern Hudson's Bay heeft langlopende huurcontracten afgesloten voor nog zeven nieuwe vestigingen in Nederland. De warenhuisketen strijkt neer in de voormalige V&D-panden in Amersfoort,
Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden en Zwolle.
Hudson's Bay wil in totaal twintig winkels openen in ons land. Eerder werden al huurovereenkomsten gesloten met pandeigenaren in Amsterdam, Breda en Tilburg. De eerste filialen openen naar verwachting in het derde
kwartaal van 2017 hun deuren, zei topman Richard Baker maandag.
De Canadezen willen het gat vullen dat het faillissement van V&D heeft achtergelaten in het de Nederlandse winkellandschap. De Nederlandse warenhuisketen bezweek eind vorig jaar onder de aanhoudende malaise in de detailhandel. Een doorstart bleek niet haalbaar.
De komst van Hudson's Bay naar Nederland levert volgens het bedrijf werk op voor zeker 2500 mensen. De bouwwerkzaamheden houden de komende tijd nog eens hetzelfde aantal mensen aan het werk.
Met Hudson's Bay komt ook Saks Off 5TH naar Nederland. Die outletketen, die merkkleding met hoge kortingen verkoopt, krijgt in ieder geval een vestiging in de Kalvertoren in Amsterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl