COOLSINGEL

Verdachte relschopper meldt zich tijdens uitzending Opsporing Verzocht bij politie

De rellen van 19 november
De rellen van 19 november © Bureau Rijnmond
Een 28-jarige verdachte van de rellen op de Coolsingel heeft zich dinsdagavond nog tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht gemeld bij de politie. De man uit Capelle aan den IJssel herkende zichzelf op de beelden die werden vertoond in het tv-programma.
De man is woensdagochtend naar het politiebureau gekomen en daar aangehouden. Dankzij tips is nog een verdachte herkend. Het gaat om een minderjarige jongen uit Sliedrecht. Hij zal zich donderdag op het bureau melden.
De 28-jarige verdachte is inmiddels de derde verdachte relschopper die zich meldt naar aanleiding van het vertonen van camerabeelden. In totaal zijn er nu na de rellen op de Coolsingel op 19 november vijf aanhoudingen gedaan. Tijdens de rellen zelf werden al 49 verdachten aangehouden.
Tijdens de uitzending van Opsporing verzocht werden er beelden van zes nieuwe verdachten vertoond. Ook zijn beelden uitgezonden van drie verdachten die eerder te zien waren in Bureau Rijnmond, maar nog niet zijn herkend. Tijdens en na de uitzending zijn veertien tips binnengekomen. Volgens de politie gaat het om bruikbare tips die verder worden onderzocht.
Lees meer:
Eerder vandaag zijn twee personen veroordeeld voor betrokkenheid bij de rellen op de Coolsingel. De twee mannen moeten direct drie maanden de gevangenis in. Ook moeten ze een schadevergoeding van duizend euro betalen en mogen ze een jaar niet in de buurt van de Coolsingel komen.
Op donderdag 9 december worden nieuwe beelden van verdachten gepubliceerd. Diezelfde avond zijn de beelden te zien bij Bureau Rijnmond.
Lees meer:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!