nieuws

Laísa (Chili/NL) in Live uit Lloyd

De Nederlandse zangeres Isa Bornau is maandagavond te gast in Live uit Lloyd. Althans, zo ging ze eerder als artiest door het leven. Sinds haar emigratie naar Chili eind 2014 speelt ze onder de naam Laísa. Met drie muzikanten van het Rotterdamse Codarts geeft ze een voorproefje van haar nieuwe album.
De plaat is de opvolger van het debuut
'Ser'
uit 2014 en zal in 2017 pas verschijnen. Isa zal op het album traditionele folklore liedjes uit Zuid-Amerika mixen met pop en zo haar eigen staalkaart van de muziek uit het haar geliefde continent brengen. In 2014 was Isa al eens te gast in
en daarna vertrok ze, voorgoed, zo bleek later.
Laísa is een veelzijdige zangeres die muzikale genres op intieme wijze interpreteert. Met haar warme en originele timbre schakelt ze soepel van soul en jazz naar Zuid-Amerikaanse bolero's en latin pop. Als kind luistert Isa onder invloed van haar Frans/Spaanse moeder naar chansons van Charles Aznavour, Jacquel Brel en Edith Piaf. Tijdens een reis door Chili raakt Isa Bornau gepassioneerd door de Latijns-Amerikaanse taal en muziek, en haar Chileense man.
Laísa is momenteel in Europa voor familie, haar ouders wonen in Frankrijk, en vrienden en kwam graag een keer terug naar Live uit Lloyd. Toch wat anders dan deelname aan de ChileenseThe Voice, wat ze óók heeft gedaan, google maar... InLive uit Lloyd speelt Isa met drie muzikanten met wie ze pas twee dagen voor de radiogig een oefensessie had. Toen kwam de verkoudheid en tóch een erg mooi uurLive uit Lloyd. Geniet van deze muzikale zomer, met een kus uit Santiago...
In Live uit Lloyd:Isa - vocals / gitaar, Giba Ferraz - piano, Mike Onyango - basgitaar / trompet en Erik Larrea - percussie/drums.