nieuws

Veel belangsteling voor Rotterdamse lerarenbeurs

Honderden Rotterdamse docenten hebben zichzelf het afgelopen half jaar opgegeven voor een bijscholing. Ze maakten gebruik van de nieuwe lerarenbeurs die Rotterdam in januari beschikbaar stelde. De gemeente is enthousiast.
Rotterdam heeft in vergelijking met de rest van Nederland minder bevoegde docenten voor klas. De gemeente wil daarin verandering brengen met een lerarenbeurs. Er is per docent maximaal 2000 euro beschikbaar.
Vijf ton
Tot nu toe hebben 494 leraren een beroep op de beurs gedaan. Er zijn 431 aanvragen toegewezen. Dat kost de gemeente bijna vijf ton.
De lerarenbeurs was tot nu toe beperkt tot het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Na de zomervakantie komen ook docenten van MBO-scholen ervoor in aanmerking.
Welkomstpremie
Rotterdam wil niet alleen het niveau van de huidige docenten verhogen. De gemeente wil ook nieuwe leraren van buiten de stad lokken met een welkomstpremie van 5000 euro, een Rotterdampas
"Mensen weten niet hoe leuk Rotterdam is en hoe mooi het is om hier te werken", aldus Jozine Meurs, hoofd afdeling Onderwijsbeleid gemeente Rotterdam. "Met de pas willen we laten zien hoe interessant de stad is."
Hoeveel docenten gebruik hebben gemaakt van de welkomstpremie, is nog niet bekend. De premie is volgens Meurs overigens alleen beschikbaar voor docenten Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde en eerstegraadsleraren Duits en Biologie. Bovendien moeten ze een vaste aanstelling hebben gekregen bij een school.