nieuws

Politie trekt wapen bij arrestatie van 15-jarige met nepvuurwapen

Aanhouding op straat
Aanhouding op straat © politie
De politie heeft maandag bijna een jongen van vijftien neergeschoten in Rotterdam-Centrum. Hij had een nepvuurwapen bij zich, maar dat was niet van echt te onderscheiden. Agenten gingen er vanuit dat het wapen echt was.
Iemand had twee jongens in de trein gezien met een vuurwapen bij zich en belde de politie. De jongens stapten uit in Rotterdam, waarna de politie het duo de stad in volgde. Toen de jongens de agenten op het Kruisplein zagen, zetten ze het op een lopen.
Een van de jongens dook achter een auto. De politieagenten wilden hem arresteren en trokken voor de zekerheid daarbij hun wapen. Maar de jongen rende opnieuw weg.
De agenten hebben er even over gedacht om de 15-jarige neer te schieten, maar omdat er veel mensen op straat liepen, zagen ze daar vanaf. Even verderop, op de Korte Lijnbaan kon de politie de jongen alsnog aanhouden.
De knul bleek uit Venlo te komen. Het wapen dat hij bij zich had was nep. De politie heeft een goed gesprek gevoerd met zijn ouders. De jongen wordt niet vervolgd omdat hij minderjarig is. De andere jongen is niet meer gevonden.
Afgelopen weekend losten agenten nog een waarschuwingsschot bij de arrestatie van zes jongeren die met een balletjespistool liepen en weigerden te luisteren naar de politie.