nieuws

Wie is de North Sea Jazz bezoeker?

Ahoy in Rotterdam werd de afgelopen drie dagen overspoeld door duizenden muziekliefhebbers. De blues, jazz, afrobeat, funk soul en hiphop trokken duizenden mensen uit alle windstreken naar Rotterdam. Maar wie zijn die bezoekers eigenlijk? Zijn die in een hokje te stoppen? We hebben het geprobeerd.
Hokje 1. Jong en oud

De festivalgangers hebben alle leeftijden. Van 6 tot 85 jaar, allemaal lopen ze door de hallen van Ahoy. Een jongetje van 10 is helemaal enthousiast over North Sea Jazz. "Ik vind het super leuk!" Dat hij te jong is om van jazz te houden vindt hij onzin. "Ik ben tien en ik hou van jazz, ja, dus?"

Hokje 2. Het festival T-shirt

Veel mannelijke bezoekers lopen rond in een T-shirt van het festival. Een man met een zwart shirt van twee jaar geleden legt uit: "Je voelt je verbonden met elkaar. Je draagt uit waar je van houdt en dat doe je ook buiten het festival om."

Hokje 3. Het hoedje

Ze vallen op dit jaar: de hoedjes: rode, witte, bruine, blauwe. De hoofddeksels zijn in groten getale en in alle kleuren te vinden. Volgens een Amerikaan met een wit exemplaar heeft de echte jazz-enthousiasteling een hoed op. "Als je geen hoed op hebt naar het festival dan ben je geen echte jazzliefhebber."
Dan weet u dat voor volgend jaar.