nieuws

Videospel maakt in Sliedrecht van bankzitters fanatieke wandelaars

Amper is het spel Pokémon Go beschikbaar, nu al heeft de 19-jarige Wilco Bakker 65 kilometer gelopen om het spel te spelen. Hij heeft op dit moment ook al de hoogste level van alle Pokémonspelers in de buurt en dus hij mag zich voorlopig de Pokémonkoning van Sliedrecht noemen.
Binnen een aantal dagen is de videogame wereldwijd razend populair geworden. Het spel dat op een mobiele telefoon wordt gespeeld is in Australië en de Verenigde Staten al te downloaden.

Vet

De 14-jarige Luc Veul uit Sliedrecht slaagde er in de Australische download op de telefoon van zijn vader te krijgen. "Ik keek als kind vroeger al naar de Pokémon-telefilms. Het is heel vet om nu zelf de Pokémons te vangen in mijn eigen buurt."
Pokémon Go combineert de camerabeelden van de mobiele telefoon met virtuele wezentjes, de Pokémons die soms opeens opduiken. Door op de telefoon een Pokébal te lanceren wordt de Pokémon gevangen.

Lichaamsbeweging

Wilco Bakker (19) is al een paar dagen fanatiek bezig met Pokémon Go. Sinds donderdag is heeft hij al 65 kilometer in en rond Sliedrecht gelopen, op zoek naar Pokémons. Zijn moeder is blij met de lichaamsbeweging van haar zoon: "Ik vind het geweldig. Hij zit anders alleen maar op zijn kamer achter de computer dus ik kan het alleen maar toejuichen."
Als deze week de officiële download in Europa beschikbaar is zullen meer spelers in Sliedrecht gaan het spel gaan spelen denken Luc en Wilco. Ze zullen zich dan aansluiten bij Team Mystic.