nieuws

Politie rolt drugsbende op: elf Rotterdammers opgepakt

Elf Rotterdammers zijn opgepakt in een groot onderzoek naar de handel in versnijdingsmiddelen voor drugs. De politie nam daarbij onder meer vuurwapens, tienduizenden euro's in contant geld en dure auto's in beslag.
Agenten doorzochten vijftien panden in Rotterdam-Zuid, Schiedam, Delft, Spijkenisse en Berkel en Rodenrijs. ''Daarbij is zeker 2000 kilo grondstof voor versnijdingsmiddelen, 55.000 euro en negen personenauto’s in beslag genomen'', meldde de politie dinsdag.
De speurders denken met de aanhoudingen een zware slag te hebben toegebracht aan de criminele organisatie die handelde in versnijdingsmiddelen. De belangrijkste verdachten zitten vast. Het gaat om Rotterdammers van 30, 39, 44 en 51 jaar oud.
Anoniem
Politie en Openbaar Ministerie zijn al een jaar bezig met het onderzoek. Dat ging van start na een tip bij meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Een speciaal team van de recherche bracht daarop de illegale handel en productie van versnijdingsmiddelen in kaart.
De onderzoekers ontdekten dat meerdere leden van een familie handelden in de middelen, die werden vermengd met harddrugs. Door drugs te mengen met andere stoffen, kunnen criminelen er meer aan verdienen. De bende zou vooral actief zijn geweest in Rotterdam-Zuid.
Opslagruimtes
De verdachten importeerden de grondstoffen voor versnijdingmiddelen via een geregistreerd bedrijf. ''Deze grondstoffen werden op diverse plaatsen, onder andere bij bedrijven die opslagruimtes verhuren, opgeslagen'', aldus de politie.
De handel in versnijdingsmiddelen kan miljoenen opleveren, maar brengt ook veel risico's met zich mee. Zo bevatten de grondstoffen voor de middelen kankerverwekkende stoffen. ''Dit is al onacceptabel op een bedrijfsterrein, laat staan in een woonwijk.''