nieuws

Frankeland: beoordeling IGZ onbetrouwbaar en waardeloos

De leiding van verpleeghuis Frankeland in Schiedam noemt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) 'onbetrouwbaar' en haar handelwijze 'waardeloos'.
De IGZ heeft Frankeland op een lijst gezet
. Volgens Frankeland is dit verbijsterend. Uit een beoordeling door cliënten en familieleden zou juist blijken dat het Schiedamse verpleeghuis met een gemiddelde van een 9 tot de beste van ons land behoort.
Topman Ben de Koning van Frankeland heeft dan ook geen goed woord over voor de IGZ. "Wij waren verbijsterd dat we op die lijst stonden. We hebben ze de dag erna drie keer gebeld en ze hebben drie keer beloofd dat ze ons terug zouden bellen. Maar dat is nooit gebeurd. Dus we hebben ze 's avonds een vrij pissige mail gestuurd, zo van 'jullie zijn onbetrouwbaar'. En dat vind ik ook."
Zorgverzekeraar DSW zegt nog steeds volledig achter Frankeland te staan en noemt het 'een voorbeeld voor andere verpleeghuizen in ons land'.
De IGZ komt aanstaande maandag alsnog naar Schiedam om de zaak met Frankeland te bespreken. De Inspectie laat weten vast te houden aan de rapportage en de lijst met 150 slechte verpleeghuizen.