nieuws

Verdachten crashen na achtervolging vanuit Rotterdam

De auto crashte bij Hoevenen
De auto crashte bij Hoevenen © Politie
Een wilde achtervolging vanuit Rotterdam is dinsdagavond geëindigd in een crash bij het Belgische Hoevenen. De politie arresteerde vier verdachten. Een van hen is gewond geraakt.
Agenten probeerden de taxi aanvankelijk staande te houden bij het Zuidplein in Rotterdam, omdat sprake zou zijn van een ruzie in het voertuig.
Ze hoorden daarop een knal, waardoor het leek alsof werd geschoten in de wagen. Of dat daadwerkelijk gebeurde is nog onduidelijk, want de verdachten gingen ervandoor.
Daarop volgde een achtervolging met hoge snelheden richting de Belgische grens. De politiewagens kregen bij Bergen op Zoom versterking van een helikopter.

Taxi
De Nederlandse politiemensen kregen toestemming om de verdachten tot in België te achtervolgen. Daar raakte de taxi uiteindelijk van de weg, zei een politiewoordvoerster.
Op foto's is te zien hoe de verdachten languit op het asfalt liggen, terwijl agenten naderen met getrokken wapens.
Geschoten
De verdachten weigerden ook na de crash zich over te geven. Daarop zagen agenten zich genoodzaakt hun wapens te gebruiken en zijn meerdere waarschuwingsschoten gelost. Omdat de verdachten toen nog niet wilde meewerken, is ook één keer gericht geschoten,
Eén van de verdachten is volgens een politiewoordvoerster gewond geraakt aan zijn hoofd. Het is nog onduidelijk hoe dat gebeurde.

Wapen

Het is nog onbekend of de verdachten zelf wapens bij zich hadden. De taxi moet nog worden onderzocht. Ook is niet ondenkbaar dat een wapen onderweg uit het raam is gegooid.
Tijdens de achtervolging is bij Zwijndrecht de ruit van een politiewagen gesneuveld. Het is onduidelijk of op de wagen is geschoten. De schade kan ook zijn veroorzaakt door een steentje.