nieuws

Dode bij schietpartij Rotterdam-Crooswijk

Een man is in de nacht van dinsdag op woensdag doodgeschoten in een huis aan de Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk. Wat er precies gebeurd is, is onduidelijk.
De politie werd rond 03.45 uur gebeld, omdat er zou zijn ingebroken in het huis. Daar vonden agenten het slachtoffer op het balkon. De politie heeft nog niet kunnen achterhalen wie de man is.
Twee Rotterdammers van 42 en 43 jaar waren nog binnen. Zij zijn meegenomen naar het bureau als verdachte. Volgens buurtbewoners zijn na de schietpartij vier mensen weggerend.
Een buurman zat net een sigaretje te roken toen hij opeens geschreeuw hoorde en jongens zag weglopen. "Ik heb geen schoten gehoord. Ik denk dat er een geluidsdemper is gebruikt. Het is een bizarre situatie. Je schrikt hier wel van."
Ook een buurvrouw werd opgeschrikt door gegil. "Ik dacht het is in Crooswijk altijd druk, dus het zal wel niks zijn. Toen ging mijn bel. Ik stond op en zei hallo, hallo, maar niemand was daar." De vrouw had haar 4-jarige kleinzoon te logeren. Hij heeft volgens haar alles meegekregen en is erg geschrokken.
De vrouw zegt dat een buurman tot drie keer toe de politie heeft gebeld, omdat hij in de gaten had dat er iets niet in de haak was. "Daarna kwamen ze pas. Als ze eerder waren geweest, had het denk ik voorkomen kunnen worden."