nieuws

Gitaarheld Walter Trout (USA) in Ooit in Lloyd

De Amerikaanse snarentovenaar Walter Trout afgelopen weekend gemist op North Sea Jazz? Geen probleem. Live uit Lloyd zendt de sessie die we in november 2015 opnamen nogmaals uit. Walter Trout speelt en praat openhartig over zijn bijna-dood, herboren worden en de noodzaak om orgaandonor te worden. Wat een held...
Walter Trout
had in 2014 zijn 25-jarig jubileum als soloartiest moeten vieren maar het liep dramatisch anders. De nu 65-jarige gitaarlegende onderging op het nippertje een levensreddende
levertransplantatie
, zonder die ingreep had hij wellicht nog een dag geleefd.
Op zijn nieuwste album Battle Scars doet Walter Trout verslag van zijn leverziekte hepatitis C en leverscirrose, bezingt hij het proces van ziek zijn, de transplantatie en het herstel daarna... Battle Scars is alweer Trout's 18e album op Provogue Records, in totaal is hij gitarist op 42 albums.

Walter Trout
begon zijn carrière ruim 40 jaar geleden als gitarist in de bands van
Jesse Ed Davis
,
John Lee Hooker
en
Canned Heat
. Hij werd door
John Mayall
benaderd voor de
Bluesbreakers
waar hij vijf jaar lang in speelde. Vervolgens besloot hij onder zijn eigen naam door te gaan, ondermeer als
Walter Trout Band
.
Walter Trout dus in Live uit Lloyd, samen met zijn 22-jarige zon Jon die in Denemarken woont en werkt op akoestisch slaggitaar. En uiteraard Walter op zang en gitaar. Een fraai uur waarin hij uitgebreid vertelt over zijn ziekte, de dood en het leven ná de dood, want zo voelt het voor de Amerikaanse blues'Lord of the Strings'.

En als je nou geniet van dit uur en zijn muziek,
, je redt levens en maakt
Walter Trout
gelukkig!
In juni 2016 verscheen er een nieuwe live dubbelalbum: Walter Trout Alive in Amsterdam. Uitgebracht op Provogue en opgenomen in Carré op 28 november 2015.