nieuws

FC Dordrecht verliest oefenduel van RKC Waalwijk

FC Dordrecht heeft woensdagmiddag het besloten oefenduel met RKC Waalwijk verloren met 1-0. Alexander Embrechts scoorde op de Krommedijk in zijn eigen doel, waar wegens het besloten karakter slechts zo'n twintig supporters aanwezig waren.
Het was de eerste serieuze oefenwedstrijd voor de Schapenkoppen, die in de hele wedstrijd niet konden overtuigen. RKC Waalwijk was in de eerste helft wat sterker, maar creëerde geen grote kansen. Dordrecht kwam niet verder dan wat speldenprikjes.
Na een uur spelen kwamen bij de Waalwijkers negen nieuwe spelers het veld in, onder wie veel jeugdspelers. Enkele minuten later wist RKC de enige treffer van de middag te maken. Daar had het wel de hulp van Alexander Embrechts voor nodig. De proefspeler van FC Dordrecht schoot in zijn eigen doel. De ploeg van trainer Gérard de Nooijer wist in het resterende halfuur niet meer langszij te komen.
De wedstrijd tussen de beide ploegen zou in eerste instantie worden gespeeld in het Mandemakers Stadion in Waalwijk, maar de gemeente Waalwijk gaf geen toestemming voor de oefenwedstrijd.