CHRISNATUURLIJK

Op naar een groene kerst met Chris Natuurlijk van 11 december

Servische spar
Servische spar © Pixabay
Chris Natuurlijk neemt je zaterdag om 08:00 uur mee op weg naar een groene kerst, geeft winterse boekentips, duikt in de ideeën van de architecten van het Depot en bekijkt de Wisselende Contacten van Maarten Laupman.
Een groene kerstboom, bestaat die? Jet Manrho - die voor Chris Natuurlijk in de rubriek Waar is Jet op zoek gaat naar een plek die past bij de tijd van het jaar - heeft bij Beterboomje een kerstboom met kluit besteld die in het nieuwe jaar wordt terug geplant in de natuur.
Jet Manrho met haar 'groene' kerstboom
Jet Manrho met haar 'groene' kerstboom © Rijnmond
Met de fiets haalt Jet haar boomje op bij Oase, waar op 11 en 12 december een duurzame kerstmarkt wordt gehouden. Op de Oase Kerstmarkt aan de Schiehaven in Rotterdam-West, kun je volgens Raymond Landegent van de organisatie niet alleen kerstspullen kopen, maar ook een kerstgevoel of een cadeaubon voor een wildplukwandeling.

Kerstbomen redden

Rotterdam heeft een oplossing voor kerstbomen zonder kluit. Wethouder Arno Bonte vertelt over de Kerstbomenchallenge , een prijsvraag van de gemeente Rotterdam en de provincie Zuid-Holland om na de feestdagen tienduizend kerstbomen van de verbrandingsoven te redden door ze in te zamelen en een tweede leven te geven. Vier ondernemers zijn uitverkoren en gaan voor de feestdagen van volgend jaar onder meer kerstversiering en houders voor kerstkaarten maken.
Een groene kerst met Raymond Landegent, Jet Manrho en wethouder Arno Bonte
Een groene kerst met Raymond Landegent, Jet Manrho en wethouder Arno Bonte © Rijnmond

Ook in Chris Natuurlijk:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!