nieuws

Kongolo: 'We gaan voor meer dan de derde plaats'

Terence Kongolo denkt dat Feyenoord het komend seizoen beter zal doen dan afgelopen seizoen. De selectie van de Rotterdammers is voor een groot deel gelijk gebleven en veel spelers verlengden onlangs hun contract. "Het smaakt iedereen naar meer. Ik denk dat we voor meer dan de derde plaats kunnen gaan. Dat iedereen is gebleven, is goed voor het team", vertelt Kongolo aan RTV Rijnmond.
Ook Kongolo zelf denkt er voorlopig niet aan om te verkassen naar een andere club. "Ik focus me op Feyenoord. Al die geruchten boeien me niet. Ik zit gewoon hier en ik denk aan niets anders", legt hij uit.
De Rotterdammers zijn op dit moment op trainingskamp in Oostenrijk. Trainer Giovanni van Bronckhorst beschikt in het Alpenland over 25 spelers. Omdat veel jongens elkaar al goed kennen, kan de ploeg zich focussen op de details. "Veel jongens zijn gebleven. Ik denk dat dit goed is voor het team, omdat we weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Nu moeten we die kleine slordigheden uit ons spel halen, zodat we nog hogerop kunnen gaan", zegt de verdediger.
Woensdag werkte de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zich tijdens de eerste openbare training in Oostenrijk flink in het zweet. "Ik denk dat we hier goed kunnen opbouwen. We trainen scherp en zijn gefocust. We willen nog een stapje hoger, dus ik denk dat we nu een goed begin hebben gemaakt", aldus Kongolo.
Dat verdediger Sven van Beek met een voetblessure is achter gebleven in Rotterdam vindt Kongolo geen ramp. "Ik denk dat zijn gezondheid voorgaat. Ik denk dat hij uit voorzorg niet is mee gegaan en dat-ie voor de competitie fit moet zijn. Natuurlijk is een trainingskamp belangrijk. Je kan elkaar leren kennen en zo. Maar het lichaam gaat voor", aldus Kongolo.