nieuws

Weinig beweging op Europese beurzen

aandelenbeurs
aandelenbeurs
De Europese aandelenbeurzen schommelden woensdag in de middaghandel rond de slotstanden van de voorgaande dag. De hoofdgraadmeters gaven daarbij wat terrein prijs nadat in New York de aanvankelijke minieme plussen van de borden verdwenen.
In Amsterdam stond de AEX-index rond 15.50 uur 0,1 procent in de plus op 445,71 punten. De MidKap zakte 0,2 procent naar 619,51 punten. De graadmeters in Londen en Parijs wonnen 0,1 procent. In Frankfurt leverde de DAX 0,2 procent in. De graadmeters in New York noteerden na een licht positief begin nagenoeg vlak.
De AEX werd aangevoerd door SBM Offshore en Randstad, die beide ruim 2 procent wonnen. Aegon volgde met een plus van 1,5 procent. De staartgroep werd gevormd door ING, Boskalis en KPN die 0,6 tot 0,9 procent inleverden.
Gemalto won 0,5 procent. Analisten van Citi hebben een koopadvies afgegeven voor de specialist op het gebied van digitale beveiliging. Olieconcern Shell verloor 0,4 procent, onder meer na een afwaardering door
kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P).
Op de beurs in Londen kreeg winkelbedrijf Poundland er bijna 13 procent bij. De discountketen wordt voor omgerekend ruim 700 miljoen euro overgenomen door het Zuid-Afrikaanse concern Steinhoff.
Burberry werd 6 procent meer waard na een tussentijds handelsbericht. Hoewel daaruit bleek dat de omzet afgelopen kwartaal is gestagneerd, waren de cijfers toch beter dan analisten hadden voorzien.
De euro was 1,1085 dollar waard, tegen 1,1070 dollar aan het einde van de Europese beurshandel op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,7 procent tot 46 dollar. Brentolie werd verhandeld voor 47,47
dollar per vat en werd daarmee 2 procent goedkoper.