nieuws

Moeder Liz dolblij met nierdonoren voor haar dochter

Liz Rodriquez uit Rotterdam is dolgelukkig met twee nierdonoren die zich hebben gemeld na een noodkreet op televisie. Begin juni deed Liz een oproep in het TV Rijnmond Nieuws voor haar dochter Kimberly die sinds haar vierde nierpatient is.
De oproep van Liz was een wanhoopsdaad. Ze wilde boven alles voorkomen dat haar ernstig zieke dochter moet gaan dialyseren.
Pijn in het hart
Kort na de tv-oproep bood een donor zich aan, vertelt Liz "Twee dagen daarna meldde zich een man van 42 jaar die de oproep had gezien."
"Hij wil dolgraag mijn dochter helpen. Bij het zien van de oproep deed het hem pijn in zijn hart dat een jonge vrouw van 27 jaar zo enorm ziek is, en dat als er niks gebeurt het slecht met haar afloopt."
Er kwam nog een aanbod voor een donornier van een collega van Liz, voor het geval de eerste transplantatie geen succes is.

Spannend

De man die al eerste een nier aanbod, zit inmiddels in het medische proces dat moet leiden tot een transplantatie.
"Zijn bloed is al getest, hij heeft geen ziektes of andere belemmeringen. Nu is het wachten op de uitkomsten van de kruisproef. Daarbij wordt het bloed van de donor en ontvanger samengevoegd. De uitslag van die test horen we over drie weken. Het wordt een hele spannende tijd."

Maling

Moeder Liz pakt elke mogelijkheid aan die voor haar dochter een kans biedt beter te worden. Daarom deed Liz de oproep en niet haar dochter.
"Voor haar was het op dat moment te confronterend, ze houdt er ook niet van om in het middelpunt te staan. En ik heb daar maling aan. Ik pak elke kans aan die zich aandient. Ik heb zelf al een nier afgestaan voor haar, helaas werd die na een maand afgestoten."
Het gaat nog steeds erg slecht met Kimberly
"Haar nierfunctie doet het voor 15 procent. Ze is nu heel erg hoopvol en ook dankbaar dat er twee mensen zijn die een nier willen afstaan voor haar."