nieuws

Sliedrechtse rolstoeler bedankt jongens na redding uit water

Het is de angst van ieder rolstoeler; in het water belanden. Het gebeurde Erik Heijkoop woensdagavond toen hij met zijn elektrische rolstoel in Sliedrecht een dijkje afreed en in de sloot terecht kwam.
Erik wilde om een geparkeerde fiets heenrijden toen zijn rolstoel in de berm terechtkwam en de dijk afreed. "Ik kwam in het water terecht en voelde me gelijk wegzakken. Gelukkig kwam de stoel niet bovenop me en kon ik me eraan vasthouden."

Brandweer

Vlak naast de sloot waren jongens aan het voetballen die onmiddellijk te hulp schoten. "Ze probeerden me takken aan te reiken, maar ik was bang dat ik ze dan het water in zou trekken. Dus besloot ik toch maar op de brandweer te wachten."
De brandweer arriveerde binnen een paar minuten en haalde Erik uit het water. Na een controle in het ziekenhuis mocht hij weer naar huis. Zijn elektrische rolstoel is beschadigd en moet worden vervangen.

Emotioneel

Erik wordt emotioneel als hij de jongens wil bedanken die hem probeerden te redden: "De juiste manier van iemand helpen is luisteren naar wat iemand aangeeft. En dat hebben die jongens gedaan. Ik ben er trots op dat ze me toch probeerden uit het water te halen en ook gelijk de brandweer hebben gebeld."
Erik Heijkoop is een bekende in Sliedrecht vanwege de bijzondere acties die hij voert om geld in te zamelen voor de strijd tegen zijn ziekte MS. Zo beklom hij vorige week nog de trappen van de Amsterdam-Arena voor een goed doel.