Van Male scoort in oefenduel voor Oranje

Kitty van Male (rechts) in het shirt van Oranje
Hockeyster Kitty van Male heeft donderdagmiddag een doelpunt gemaakt in een oefenwedstrijd tussen Nederland en Duitsland. Oranje won de wedstrijd in Düsseldorf met 7-3. Het was de tweede wedstrijd die de hockeysters speelden sinds de bekendmaking van de officiële selectie voor de Olympische Spelen.
Oranje kwam al na vijf minuten spelen via een strafcorner op voorsprong. Marloes Keetels, die aan de Erasmus Universiteit studeert, zorgde voor de 2-0. De hockeydames gingen met een 3-1 voorsprong aan de thee.
Na rust nam Kitty van Male de mooiste treffer van het duel voor haar rekening. De Rotterdamse tipte een hoge bal van Kelly Jonker in de touwen en zorgde daarmee voor de 4-1. Jonker nam zelf het laatste doelpunt voor haar rekening. De assist kwam op naam van Maria Verschoor, die in Dordrecht is geboren.