nieuws

Dorpse gemoedelijkheid op de Buurtcamping

Het Vroesenpark in Rotterdam transformeert vrijdag in een kampeerplaats. Dorpse gemoedelijkheid naar de grote stad brengen, dat is het idee achter de Buurtcamping.
In het park vinden het hele weekend allerlei activiteiten plaats voor buurtbewoners die meedoen, van een grote barbecue tot een speurtocht, karaoke en diverse workshops. De campinggasten kunnen bijvoorbeeld een graffitikunstwerk maken. Voor sportievelingen komt er een opblaasbare hindernisbaan.
"En 's avonds gaan we natuurlijk aan het kampvuur zitten en marshmallows roosteren", zegt Agnita Hoek, die dit weekend dienst doet als campingbaas. "Het wordt echt te gek."

'Iedereen is gelijk'

Het evenement wordt door vrijwilligers gerund. De organisatie erachter wil buurtbewoners met elkaar in contact brengen. Want waar heb je een sterker 'buurtgevoel' dan op een camping? "We willen mensen uit Rotterdam-Noord een ontmoetingsplek bieden en laten zien dat iedereen gelijk is", legt Hoek uit.
De teller stond vrijdagmorgen op zo'n zestig deelnemers, verdeeld over vijfentwintig tenten.Een weekendje kamperen kost 15 euro. Minima betalen slechts 2,50 euro. Voor de vrijwilligers is de Buurtcamping gratis.
Ook in Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Tilburg zijn deze zomer Buurtcampings. Inwoners van Rotterdam-Noord die zin hebben in een weekend kamperen in eigen stad, kunnen zich nog aanmelden. "Je kunt ook gewoon langskomen en kijken of het iets voor jou is. Dan haal je daarna je tandenborstel en je tentje op en kom je lekker hier tukken", zegt Agnita Hoek.