nieuws

Danny Koevermans baalt van vertrek bij Sparta

Danny Koevermans
Danny Koevermans
Danny Koevermans is niet langer spitsentrainer en commercieel medewerker bij Sparta. De Schiedammer kon het met de Kasteelclub niet eens worden over een nieuw contract en dat zit hem niet lekker: "Ik had graag doorgegaan bij Sparta, het is toch mijn kluppie. Maar de aanbieding die zij mij deden, bezorgde mij geen goed gevoel."
"En dan moet je weten dat we het echt niet over een wereldbedrag hebben, hoor", zegt Koevermans tegen RTV Rijnmond. "Ik wilde op dezelfde financiële voorwaarden verder als vorig seizoen, een combinatie van trainer/commercieel medewerker, alleen met een andere indeling qua werktijden. Ik wilde vaker op het veld staan om met de spitsen te werken. Daar hebben we lang over onderhandeld, maar daar kwamen we zowel financieel als 'rooster-technisch' niet uit. Bij Sparta wisten ze dat ik het weekend vrij houd voor mijn gezin en het voetballen bij de amateurs op zondag. Maar tijdens de duels op vrijdagavond en zaterdagavond zou ik wel aanwezig zijn."
Directeur Manfred Laros bevestigt gedeeltelijk de lezing van Koevermans, waarbij hij aantekent dat de aanwezigheid van 'de Koef ' tijdens de wedstrijden op zondag zeer gewenst was: "Op wedstrijddagen heeft Danny een grote commerciële meerwaarde voor ons. Dat werkte vorig seizoen prima, maar toen speelde we met name op vrijdagavond. Dat is dit seizoen in de eredivisie natuurlijk anders, we spelen nu veel meer wedstrijden op zondag. Maar dat was voor Danny niet bespreekbaar. Dat we er daarnaast financieel niet uitkwamen is niet los te zien van zijn mindere beschikbaarheid in het weekend. Het één heeft heel duidelijk met het ander te maken. Ik vind het echt jammer dat Danny nu niet meer werkzaam is bij ons.''
Ook Koevermans baalt er van dat zijn dienstverband bij Sparta er na een jaar op zit: "Ik reed met plezier vanuit mijn woonplaats Helmond naar Rotterdam. Het was een geweldig seizoen en daar ben ik de mensen bij Sparta en met name Alex Pastoor erg dankbaar voor. Ik heb nu besloten een jaartje niets te doen. Dat betekent bijvoorbeeld dat ik voor het eerst in jaren tijdens de schoolvakantie met het gezin op vakantie kan. En dat is ook heel leuk."
De nu 37-jarige Danny Koevermans maakte begin deze eeuw zijn debuut als profvoetballer bij Sparta. Na de promotie in 2005 vertrok de spits naar AZ. Daarna stond hij onder contract bij PSV, Toronto FC en FC Utrecht. Hij kwam vier keer uit voor het Nederlands elftal. Nadat hij een punt achter zijn actieve carrière had gezet ging hij aan de slag als spitsentrainer bij FC Utrecht. In 2015 trad hij als spitsentrainer/commercieel medewerker in dienst bij Sparta.
Manfred Laros laat weten dat de functie van spitsentrainer bij Sparta na het vertrek van Koevermans niet is ingevuld. Wel is parttime-trainer Leen van Steensel nu als fulltimer bij de A-selectie werkzaam. Daarnaast zullen Dolf Roks (hoofdjeugdopleiding) en Frank van Kempen (trainer Sparta o19) af en toe hoofdtrainer Alex Pastoor bijstaan.